Program Pilot de Iniţiere Antreprenorială şi Specializare a Medicilor Veterinari din Regiunea de Vest a României, proiect finanţat PHARE Proiectul „Program Pilot de Iniţiere Antreprenorială şi Specializare a Medicilor Veterinari din Regiunea de Vest a României", proiect finanţat PHARE, doreşte îmbunătăţirea nivelurilor de calificare profesională în domeniul medicinei veterinare prin specializarea medicilor veterinari şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, având în vedere nevoile de: 1. specializare /calificare, servicii inexistente la momentul actual în domeniul medicinei veterinare şi 2. instruire antreprenorială (pentru diversificarea serviciilor şi activităţilor în mediul rural şi urban). Ideea proiectului a plecat de la realitatea existentă în ţara noastră, privind calitatea serviciilor sanitar veterinare şi a siguranţei alimentelor, atât în spaţiul rural cât şi în cel urban; această realitate impune îmbunătăţirea nivelurilor de calificare profesională în domeniul medicinei veterinare, prin specializarea medicilor veterinari şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului este beneficiarul şi principala unitate care asigură implementarea proiectului, prin două facultăţi: Facultatea de Management şi Facultatea de Medicină Veterinară Partenerul USAMVBT este Unitatea de Extensie - Centrul de Consiliere Vocaţională şi Plasare a Forţei de Muncă - (UEX) , asociaţie a USAMVBT cu rol în extensia universitară. Obiectivul general al proiectului este cel de îmbunătăţire a nivelurilor de calificare profesională în domeniul medicinei veterinare, iar obiectivul specific este cel de specializare a medicilor veterinari, calificarea tehnicienilor veterinari şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale acestora. Grupurile ţintă sunt medicii veterinari şi tehnicienii veterinari, în special cei din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş Severin, atât din mediul rural cât şi din cel urban, fie cei ajunşi la maturitate profesională, fie proaspeţii absolvenţi, fără deosebire de sex, religie, rasă sau etnie.
Activităţile proiectului sunt reprezentate de: 1. Promovarea instruirii pe toată durata vieţii profesionale (conceptul long life learning), promovarea activităţilor programului şi recrutarea viitorilor participanţi. 2. Derularea unor cursuri de antreprenoriat in domeniul sanitar-veterinar. 3. Specializarea/calificarea prin cursuri şi activităţi practice de specializare în domeniul medicinei veterinare (pt. medicii veterinari) şi serviciilor medical veterinare (calificare pentru tehnicienii veterinari) în cele 27 specializări:
Informaţii cu privire la desfăşurarea cursurilor: - se vor derula activităţile de specializare, în special în zilele de joi-sâmbătă, din considerente legate de distanţa dintre localitatea de reşedinţă a cursanţilor şi locul de desfăşurare a cursurilor. - derularea unui modul se va desfăşura pe durata a două luni, din care 8 zile a câte 8 ore/zi în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară. - activitatea se va derula în grupuri de minim opt maxim zece persoane.
Înscrierea la cursuri s-a realizat: 1. on line - formularul electronic este in curs de realizare 2. prin telefon - la secretariatul Unităţii de extensie (0256 277127) 3. prin completarea formularului şi transmiterea acestuia la secretariatul UEX, la fax 0256 277127:
|