Română (România)English (United Kingdom)
UEX Activitati Proiecte derulate
Proiecte derulate
PDF Print E-mail
Extensie participativa
Written by Ioan Hutu
Saturday, 22 May 2021 21:35
There are no translations available.

Extensie participativă prin parteneriate cercetător - consultant - fermier pentru susţinerea fermei de vaci cu lapte

Scopul şi amplasamentul proiectului. Proiectul derulat în anul 2005 la USAMVBT (Facultăţile de Medicină Veterinară, Agronomie, Zootehnie şi Biotehnologii) şi la Unitatea de Extensie a USAMVBT a avut ca obiectiv general - pregătirea antreprenorilor români în vederea aderării la UE. img_Olanda1.jpg

Obiectivele specifice ale proiectului au fost reprezentate de 1. specializarea personalului implicat în extensie cu accent pe dezvoltarea parteneriatelor dintre cercetător - extensionist şi fermier antreprenor şi 2. pregătirea fermierului antreprenor şi îmbunătăţirea asistenţei tehnice în extensia către fermele zootehnice, în special spre cele de vaci cu lapte.

 
PDF Print E-mail
Specializarea medicilor veterinari
Written by Ioan Hutu
Thursday, 20 May 2010 23:15
There are no translations available.

Program Pilot de Iniţiere Antreprenorială şi Specializare a Medicilor Veterinari din Regiunea de Vest a României, proiect finanţat PHARE

Proiectul „Program Pilot de Iniţiere Antreprenorială şi Specializare a Medicilor Veterinari din Regiunea de Vest a României", proiect finanţat PHARE, doreşte îmbunătăţirea nivelurilor de calificare profesională în domeniul medicinei veterinare prin specializarea medicilor veterinari şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, având în vedere nevoile de: 1. specializare /calificare, servicii inexistente la momentul actual în domeniul medicinei veterinare şi 2. instruire antreprenorială (pentru diversificarea serviciilor şi activităţilor în mediul rural şi urban).

Ideea proiectului a plecat de la realitatea existentă în ţara noastră, privind calitatea serviciilor sanitar veterinare şi a siguranţei alimentelor, atât în spaţiul rural cât şi în cel urban; această realitate impune îmbunătăţirea nivelurilor de calificare profesională în domeniul medicinei veterinare, prin specializarea medicilor veterinari şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului este beneficiarul şi principala unitate care asigură implementarea proiectului, prin două facultăţi: Facultatea de Management şi Facultatea de Medicină Veterinară

Partenerul USAMVBT este Unitatea de Extensie - Centrul de Consiliere Vocaţională şi Plasare a Forţei de Muncă - (UEX) , asociaţie a USAMVBT cu rol în extensia universitară.

 
PDF Print E-mail
Cooperare Romania - Serbia
Written by Ioan Hutu
Thursday, 20 May 2010 23:10
There are no translations available.

Proiectul „Centru pilot de promovare a cooperării transfrontaliere Româno-Sârbe în agro-zoo-vet business prin TÂRGUL Expoziţional Timagralim, regiunea.jpgconferinţe, simpozioane, workshopuri, ZIARUL Banat e-business news şi e-extension" se va derula în Banatul român şi în Banatul sârbesc, în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi şi districtele Severno-Banatski (Banatul de Nord), Srednje-Bantski (Banatul Central), Juzno-Bantski (Banatul de Sud), Branicevski şi Borski, pe durata a 18 luni.